top of page

MTVirtual Group

Public·63 members
Santiago Campbell
Santiago Campbell

Zeka Gelistiren Muzikler |VERIFIED|


Sizce klasik müziğin zeka üzerinde söylendiği kadar etkisi var mı? Hamileyken 2-3 müzik cd'si dinledim. Şimdi oğlum 1 aylık. Ona dinletmeye başlasam rahatlatır mı, hisseder mi yoksa henüz erken mi? Siz dinlettiniz mi?




Zeka Gelistiren Muzikler



Bu alandaki becerileri düşünüldüğünde onlar, adeta müziklerin ve ritmin efendileri gibiler. Müziksel ritmik zeka sahibi bireylerden söz ediyoruz. Dünyanın en iyileri arasında gösterilen birçok müzisyen ve bestecinin bu zekaya sahip olduğu düşünülmektedir.


Ödül kazanmış olma duygusunu tetikleyerek mutlu olmanızı sağlar. Ayrıca; motivasyon, hafıza ve dikkat becerilerinin gelişimine katkı sunar. Yani, müziğin hem mutlulukla hem de zeka becerilerinin gelişimiyle derin ve kalıcı bir bağlantısı vardır.


Zeka türleri arasında ilk gelişenlerden biri olarak kabul edilen müziksel ritmik zekanın, anne karnında olduğumuz dönemden itibaren oluşup geliştiği düşünülmektedir. Bu düşünceye göre gebelik döneminde, çocuğun; anne karnındayken hissettiği ya da duyduğu ses ve titreşimler; müziksel ritmik zeka gelişimi için temel oluşturmaktadır.


Bu zeka türüne sahip çocukları ya da yetişkinleri bazı basit özellikler sayesinde fark edebilmek oldukça kolaydır. Müziği ve ritmi hayatlarının baş köşesine koyan bu tip çocukların en belirgin özellikleri aşağıdaki gibidir:


Dünyada duyulan seslerin farkında olmayı kolaylaştıran müziksel ritmik zekanın gelişimi için bir üst başlıktaki etkinlikleri değerlendirebileceğiniz gibi, aşağıdaki seçeneklere de göz atabilirsiniz:


Müziksel ritmik zekaya sahip çocukların ve gençlerin ileride seçecekleri meslekleri tahmin etmek zor değil. Eğer doğru yönlendirme yapılabilirse, bu çocukların mesleklerinde son derece başarılı olacaklarını söyleyebiliriz.


İnsanoğlu uzunca bir süre insanların belirli bir zeka seviyesinde doğduğunu ve hayatı boyunca bu potansiyeli en iyi şekilde kullanarak maksimumunu aşamayacağına inandı. Bugün bilim aksini söylüyor, artık maksimumu artırmanın mümkün olduğu bir gerçek.


Yeni şeyler öğrendiğimizde, yeni alışkanlıklar edindiğimizde beynimizdeki nöronlar arasında yeni köprüler oluşuyor ve bu da bizi daha zeki hale getirebiliyor. Bilimsel sebepleri ile beraber zeka geliştirecek 7 alışkanlığı paylaşıyorum.


Pek çoğumuz üniversitede döneminde vize ve final haftaları ders çalışıp, sınavları geçtik. Sonra? Sonrasında ne öğrendiysek çoğunu unuttuk. Çünkü gerçekten bir şey öğrenmek için düzenli çalışmak gerekiyor. Bu da zekayı geliştiriyor. Bunun için yeni bir dil ya da işinize olumlu etki yapacak bir şey öğrenmek istediğinizde buna her gün zaman ayırarak çalışın.


Sudoku, yapboz, kart oyunları, zeka geliştiren bilgisayar oyunları gibi aktiviteler beyin egzersizleri için ideal. Bu tip egzersizler nöronlar arasında yeni köprüler kurar ve yeni sinopsisler oluşturur.


Arkadaşlar ben önceden biraz vurdum duymaz biriydim bu aralar iyice zeka geliştirmeye daha iyi anlamaya bilgiyi nasıl ögrenecegimi takmış bulunmaktayım bunlar güzel şeyler spor da yapıyorum boş şeyler ile vakit harcamayın gerçekten 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

  • Christ Tresor Kouadio
    Christ Tresor Kouadio
  • AERION
    AERION
  • N U T E E
    N U T E E
  • qiqi77246
  • Mark
    Mark
bottom of page